Svømning

Søg penge til en sauna

Mange fonde og puljer både nationalt og lokalt støtter foreninger, der ønsker faciliteter.

Af Jonna Toft, journalist

For vinterbadeklubber er følgende fonde oplagte:

Lokale og Anlægsfonden:

Støtter bl.a. mindre projekter med en totalsum på 150.000 - 1,5 mio. kr. Fonden giver op til 1/3 af totalsummen, dog max. 200.000 kr. Projektet skal have en levetid på min. 10 år, men der kan gives dispensation til 5 år. Her har en del vinterbadeklubber fået støtte.

>>> Lokale- og Anlægsfonden

Nordea-fonden:

Fondens Lokalpulje støtter foreninger med lokale projekter, der fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Der kan søges op til 100.000 kr.

>>> Nordea-Fondens Lokalpulje

Kommunens anlægspulje:

De fleste kommuner har en anlægspulje, der støtter forskellige former for faciliteter til foreninger. Søg efterpuljer på jeres lokale kommunes hjemmeside, så finder I ud af, hvilke mulgheder jeres kommune tilbyder.

DGI’s og DIF’s Foreningspulje

Foreningspuljen har til formål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeninger og skabe rum til udvikling, og den støtter bl.a. etableringen af mindre faciliteter. Puljen kan søges af vinterbadeklubber, der er medlem af DGI/DIF.

>>> DIF og DGI’s Foreningspulje

Friluftsrådets udlodningsmidler til friluftsliv

Friluftsrådet uddeler udlodningsmidler fra tre puljer, der henholdsvis har til formål at bringe flere ud i naturen, skabe rammer for fordybelse i naturen, og at styrke fællesskaber i naturen. Som regel er det en betingelse, at en sauna skal komme en bred offentlighed til gode og ikke være forbeholdt en eksklusiv gruppe.

Friluftsrådets udlodningsmidler

Jomsborgs Lånekasse

Vikingeforeningen Jomsborg ved Aarhus låner penge ud til eksisterende eller kommende vinterbadeklubbers initiativer, der fremmer interessen og muligheden for vinterbadning. Lånekassen råder over max. 100.000 kr. årligt.

Jomsborgs Lånekasse