Inaktive voksne bliver til fitnessmedlemmer i Ebberup Fitness
DIF og DGI’s nye medlemstal viser, at fitness fortsat vokser. Følg med i denne artikelserie, hvor vi har mødt foreninger der har oplevet fremgangen. I Ebberup på det vestlige Fyn bor der 1200 mennesker. Der ligger også en lokal fitnessforening, der det seneste år er vokset fra 300 til 400 medlemmer. Foreningen har nemlig fået rigtigt godt fat i en notorisk svær målgruppe, og det viser sig i medlemstallene.
Samarbejder giver pote
En af nøglerne til foreningens succes er deres evne til at samarbejde med lokale aktører. Teenagerne i lokalområdet nyder godt af tilbuddet om teen-fitness, hvor der løbende har været samarbejde med den lokale skole. Her kan de træne på to ugentlige hold, uanset om de har det bedst med at træne med høretelefonerne på selv, eller om de vil lave mere konkurrenceprægede øvelser med deres kammerater.
Foreningen samarbejder også med lokale virksomheder, hvor medarbejderne får betalt deres medlemskaber af arbejdspladsen, som en del af personaleplejen. Blandt andre har en lokal Spar Købmand, en lokal landmand og firmaet Fipros valgt at højne sundheden hos deres medarbejdere ved at tilbyde dem et medlemskab i foreningen.
Tilbud for motionsuvante
I Ebberup Fitness er de lykkedes med at få aktiveret en målgruppe, som ellers er kendt for at være svær at nå og engagere i idræt. I samarbejde med Assens Kommune har de tidligere kørt introhold for ledige, men en gentænkning af konceptet har givet pote.
Løsningen blev et åbent hus-arrangement, hvor inaktive voksne tre gange på en uge har haft mulighed for at prøve forskellige hold. Forløbet har medført at 75% af deltagerne er blevet faste medlemmer efter at have prøvet aktiviteterne af. Formanden Kirstine Kot fortæller: ”Det handler ikke om watt eller sved, men det handler om at se dem som hele mennesker”.
Deltagerne er mellem 40-92 år og har kastet sig over at prøve både jumping-fitness, indoor cycling og styrketræning. At bryde grænser sammen har styrket fællesskabet og givet dem mod på at træne videre på egen hånd efterfølgende. ” Vi håber at få ud af dette, at vi sammen kan stå stærkere og løfte i flok, når vi skal åbne vores forening til folk der har lidt skavanker i livet, enten fysisk og eller psykisk. Vi vil prøve om der er mulighed for at lave trygge hold, som kan være overgangen til vores eksisterende hold og eller vi kan oprette nye hold med henblik på mere hygge mindre puls.” fortæller formanden om intentionen med indsatsen.
Det har krævet en målrettet indsats af de dygtige instruktører, der har givet meget af sig selv i mødet med de nye medlemmer. ”Det kræver bare noget af dem, når man skal give medlemmerne andet end sporten.” fortæller formanden. Derfor er foreningen også altid på jagt efter flere instruktører, så man ikke slider for meget på dem de har i forvejen.
Arbejder din forening også med nye målgrupper?
Så tag et kig på vores gratis Kom godt i gang-pakker. Her er meget viden at hente, så I kan målrette arbejdet med specifikke målgrupper.
I finder pakkerne her